papetarie

marți, 11 mai 2010

Nesimtire Romaneasca

“ Da, tot ce se intampla zilele acestea in Romania sunt cresterile nesimtite ale salariilor in ani 2007 – 2008 “ . Am auzit aceste vorbe din gura celui care in anii respectivi se batea cu pumni in piept si promitea in stanga si dreapta cresteri de salarii , acel marinar plangacios si parsiv mai ceva ca un vultur plesuv , acel ministru de transporturi care mai ceva ca un magician a facut sa dispara o flota intreaga , acel primar care se batea cu pumnul in piept ca va face din Bucuresti un oras mai ceva Parisul , acel Nesimtit care ne ura “ Sa traitii bine “ , astazi vine si ne spune “ Mai traiti ? “ .
Cata nesimtire ii lasi sa fure, sa faca contracte cu preturi de 10 ori mai mari decat vecinul , licitati cu preturi umflate , sa faca concedii cu bilete de avion, cazare si masa platite de stat, deplasari in statiuni exotice sub pretextul schimbului de experienta si vizite externe de milioane de euro pe luna platite din banii nostril, si tot pe noi ne ataci la buzunare ? Tot pe cei care au muncit cate 40 de ani si au o pensie de tot … tot pe ei ii penalizezi cu 15% din pensie ? Ce vina au acei bugetarii ( si nu ma refer la vecinul varului cumnatului tau pe care l-ai angajat ca tia dat 1000 E spaga ) care au un salariu de 700 ron sit u le mai iei 25% din salariu ? Pentru ce ? Pentru ca voi “ Sa traiti bine “ ?
Da aveai dreptate cand le urai acel slogan devnit o gluma . Am inteles acum cui il adresai . Nu prostului care munceste o luna intreaga cu zeci de ore suplimentare neplatite de stat , nu batranelului care a ajuns sa cumpere 1 rosie un cartof si o ceapa ca sa faca o ciorba chioara care sa ii ajunga o saptamana , care nu a mai gustat o farama de carne de cativa ani incoace . Nu , nu lor domnule marinar le spuneai “ Sa traiasca bine “ , ci acelor care stau si dorm in parlament si senat pe banii nostri , acelui guvern care nu vrea sa aiba averile controlate . Acelor care nu vor sa raspunda intrebarii : “ Cu ce …. ai luat 5 case , 3 masini de lux , mii de metri de pamant pe zona scumpa ? Cu un salariu de parlametar amarat ? Cu 3000 ce lei pe luna ?
De ce nu tai acea factura de hartie igenica in valoare de 100.000 euro ? Da una suta mii euro pe hartie igenica . Cata nesimtire din partea ta .